Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Γενική Συνέλευση Σ.Σ.Αρχιτεκτονικής!!!

Ορίστηκε για την Δευτέρα 13/12 στις 14:00 στην αιθ.301 η γενική συνέλευση του συλλόγου μας ενόψη της γενικής απεργίας της Τετάρτης!
Αυτή την περίοδο _περισσότερο από ποτέ_ λόγω της επίθεσης της κυβέρνησης τόσο στο εργασιακό όσο και στο εκπαιδευτικό μέτωπο είναι αναγκαία η παρουσία όλων μας!
Πρέπει λοιπόν να πούμε ένα ηχηρό ΌΧΙ  στην κατάργηση της αυτοδυναμίας των πανεπιστημίων και στον έλεγχό τους από επιχειρηματίες, όχι στο καπέλωμα της Συγκλήτου από το Συμβούλιο διοίκησης με τα μέλη εκτός των πανεπιστημίων (επιχειρηματίες, golden boys, πράκτορες ιδιωτικών συμφερόντων).
Όχι στον έλεγχο του προγράμματος σπουδών των σχολών από την αγορά, όχι στην χρηματοδότηση της έρευνας από ιδιωτικούς φορείς!
Όχι στην παύση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από το κράτος, όχι στην εισαγωγή του κουπονιού ανα φοιτητή με βάση το οποίο θα δίνονται τα κονδύλια στις σχολές και το οποίο ανοίγει το δρόμο για την έμμεση κρατική χρηματοδότηση των κονδυλίων!
Όχι στη σύμπραξη ιδιωτικών εταιριών όσον αφορά τη σίτιση και τη στέγαση!
Όχι στην ακύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων!

Απαιτούμε άμεση αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία! Δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο για όλους!
Απαιτούμε σπουδές πάνω σε ολοκληρωμένα επιστημονικά αντικείμενα που να αντιστοιχούν σε ισχυρά επαγγελματικά δικαιώματα!
Απαιτούμε κατάργηση και συγχώνευση των υπερεξειδικευμένων τμημάτων σε τμήματα που συγκροτούν αυτόνομα επιστημονικά αντικείμενα, με ακαδημαϊκά και οικονομικά οφέλη!
Απαιτούμε ένα πανεπιστήμιο ανεπτυγμένο στην περιφέρεια, όχι σποραδικά αλλά με συναφείς σχολές συγκεντρωμένες σε κάθε πόλη έτσι ώστε να υπάρχει το απαραίτητο επιστημονικό περιβάλλον και η σχετική συνεργασία!
Απαιτούμε ενίσχυση των νέων επιστημόνων για να κάνουν έρευνα και να παράγουν γνώση χωρίς τον έλεγχο των επιχειρήσεων στα αποτελέσματά της. Μόνο αξιοποιώντας το νέο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό του μπορεί ένα κράτος να πάει μπροστά!
Απαιτούμε την δημοσίευση όλων των πράξεων των οργάνων και του προϋπολογισμού των πανεπιστημίων στο Internet. Φτάνει με την αδιαφάνεια και την αρπαγή κρατικών πόρων για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων σε βάρος των συλλογικών!
Απαιτούμε σταθερές σχέσεις εργασίας του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού! 

Αυτό το πανεπιστήμιο μπορεί να παράγει γνώση και να λειτουργήσει προς όφελος τνω μελών του και της κοινωνίας! Για αυτό αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου