Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σε μποϋκοτάζ του Κυριακάτικου Βήματος καλούν άτομα και συλλογικότητες μέσω των social media


Σε μποϋκοτάζ του Κυριακάτικου Βήματος καλούν άτομα και συλλογικότητες που διαδίδουν το μήνυμα μέσω των social media μετά την χθεσινή απόλυση 21 δημοσιογράφων. "Η πρωτοφανής κίνηση του Ψυχάρη, ο οποίος εν μέσω διαπραγματεύσεων με το σωματείο των εργαζομένων και τη γενική συνέλευση των συντακτών του Βήματος, μετά το αρχικό πάγωμα των 28 απολύσεων που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη Τετάρτη και την άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων, πέταξε χθες στο δρόμο 21 εργαζόμενους. Στο μεταξύ το Βήμα θα κυκλοφορήσει αυτή την Κυριακή, με ύλη που θα υπογράφεται από ανθρώπους που έχουν στο μεταξύ ήδη απολυθεί. Για λόγους στοιχειώδους αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων και στους απολυμένους, αυτή την Κυριακή ΔΕΝ αγοράζουμε το ''Βήμα'' και ζητάμε από όλους να κάνουν το ίδιο.".

Πρωτοφανής είναι επίσης η μεθόδευση των απολύσεων καθώς ο Ψυχάρης έκλεισε την ύλη της εφημερίδας την Πέμπτη, επικαλούμενος μεγάλο όγκο διαφημίσεων. Η αλήθεια είναι ότι το Βήμα απέριψε διαφημίσεις αυτή την εβδομάδα, προκειμένου οι απολύσεις να γίνουν την Παρασκευή χωρίς οι κινητοποιήσεις να μπορούν να μπλοκάρουν την έκδοσή του.
Οι εργαζόμενοι στο Βήμα έχουν προσωρήσει σε διαρκή γενική συνέλευση και αποχή από την εργασία τους μέχρι να ανακληθούν οι 21 απολύσεις, διαμαρτυρόμενοι για την εξαπάτησή τους εν μέσω διαπραγματεύσεων.

αναδημοσίευση από  alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου