Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

Οι μαζικότατες χθεσινές διαδηλώσεις, δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, απέδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς τα αιτήματα που ανέδειξε η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η συμμετοχή 20.000 και πλέον ανθρώπων σε αυτές φανέρωσαν πως μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι δεν δίνουν συγχωροχάρτι στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ.

Η πολιτική της κυβέρνησης αποτυπώθηκε στην φοβερή καταστολή με χημικά και ξύλο των φοιτητικών συλλόγων! Συγκεκριμένα οι σύλλογοι Φιλοσοφικής και Νομικής Αθήνας χτυπήθηκαν άγρια και αναίτια από τις δυνάμεις καταστολής με δεκάδες διαδηλωτές τραυματισμένους και 83 προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ. Από την προσυγκέντρωση της πορείας κιόλας έγινε ξεκάθαρο ότι μόνος στόχος ήταν η τρομοκράτηση των συγκεντρωθέντων και η διάλυση της πορείας πριν ακόμα αρχίσει.
Η κρατική καταστολή έρχεται ως συνέχεια των βίαιων προσαγωγών και της επίθεσης των δυνάμεων των ΜΑΤ στην πανελλαδική φοιτητική πορεία την Πέμπτης 3/12. Οι πρακτικές αυτές συνδεόμενες με την προσπάθεια αποκλεισμού δρόμων του κέντρου της Αθήνας για ένα ολόκληρο 24ωρο δείχνουν ξεκάθαρα μια κυβέρνηση που θέλει να καλλιεργήσει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα όμως, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται.

Με τις συγκεκριμένες πρακτικές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει μια ανάλγητη πολιτική που αποδεικνύει πως δεν έχει καταλάβει τίποτα από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 08’ και τα δίκαια αιτήματα της νεολαίας σε εκπαίδευση, εργασία, δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Μιας πολιτικής που συνεπικουρούμενη από το μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ και το Μνημόνιο έρχεται να συμπαρασύρει και το δημόσιο πανεπιστήμιο, θέλοντας αυτό να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να μεγαλώσει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και δημιουργήσει ουσιαστικά τα θεμέλια για τη μεταστροφή ολόκληρης της κοινωνίας.

Η Αριστερή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σύνοδο πρυτάνεων στο Λαύριο(10-11 Δεκ.) και στην πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη για να αποδείξουμε για άλλη μια φορά πως με τους μαζικούς, ενωτικούς αγώνες του φοιτητικού κινήματος μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους σε εκπαίδευση και εργασία, να ανατρέψουμε την σημερινή πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου