Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ … ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Την Τετάρτη 24/2 μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο έδαφος της κρίσης και την επιβολή του προγράμματος σταθερότητας, η κυβέρνηση πήρε την επιλογή να άρει το άσυλο στο Α.Π.Θ ,με τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στον χώρο του Πανεπιστημίου. Γελοία πρόφαση για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο άσυλο αποτέλεσε το κατέβασμα μπαρών που εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση από το χώρο του Πανεπιστημίου.

Όλες οι καταπατήσεις του ασύλου το τελευταίο διάστημα εντάσσονται σε ένα γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος για την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής από τις πρώτες μέρες κιόλας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Στο πανεπιστήμιο που θέλουν των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, της έρευνας για τις επιχειρήσεις, των εργολαβιών, της μαύρης εργασίας δεν χωράει άσυλο. Το άσυλο δεν υπάρχει για να προασπίζει την «ελεύθερη διακίνηση ιδεών», ούτε και για να προασπίζει γενικώς και αορίστως τη διδασκαλία και την έρευνα. Το άσυλο έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα νεολαίων και εργαζομένων προκειμένου να αποτελεί καταφύγιο των εργατικών και φοιτητικών-μαθητικών κινημάτων, αποτελεί άσυλο των κοινωνικών αγώνων και των ριζοσπαστικών μορφών πάλης που προασπίζουν το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης άλλα και τα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα.

Ξεκάθαρη είναι και η ευθύνη των πρυτανικών αρχών, οι οποίες έδωσαν το πράσινο φώς για την είσοδο της αστυνομίας στο άσυλο. Η στάση τους δεν εκπλήσσει κανέναν καθώς είναι γνωστός ο ρόλος τους ως υλοποιητές του Ν. Πλαίσιο. Άλλωστε εδώ και 3 εβδομάδες (εν μέσω εξεταστικής) το υπουργείο έχει στείλει επιστολή στους πρυτάνεις όλων των σχολών, ώστε να καταγραφούν οι χώροι διδασκαλίας  και έρευνας όπου σύμφωνα με το Ν. Πλαίσιο είναι οι μόνοι που έχουν άσυλο. Με αυτό το σκεπτικό παρουσιάζεται η είδηση από το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν απλά ότι εφαρμόστηκε ο νόμος.  Δεν ξεχνάμε τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του πρύτανη Μάνθου , ο οποίος εδώ και 2 χρόνια προωθεί  την καταστρατήγηση του ασύλου και επαινεί την είσοδο της αστυνομίας  στον πανεπιστημιακό χώρο σε κάθε μαζική κινητοποίηση.

Η επιχείρηση κατάργησης του ασύλου γίνεται σε μια περίοδο που εντείνεται η αντιλαϊκή επίθεση λόγο της οικονομικής κρίσης. ΕΕ και ΔΝΤ απαιτούν νέα αντιλαϊκά μετρά, τα οποία συναινώντας υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω του προγράμματος σταθερότητας. Αυτοί που προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική ξέρουν πολύ καλά ότι το μέλλον θα είναι γεμάτο κοινωνικές εκρήξεις, με την νεολαία να έχει παίξει πρωτοπόρο ρολό στα τελευταία κινήματα, για αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν στόχο να συκοφαντήσουν τους αγώνες, να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται, να επιβάλουν τη σιωπή σε όποιον αρθρώσει ανάστημα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θέλουν να καταργήσουν το άσυλο.

Η απάντηση των φοιτητικού κινήματος θα δοθεί μέσω των συλλογικών του διαδικασιών, την ενεργοποίηση των συλλόγων με μαζικές συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις για την προάσπιση του ασύλου και κόντρα σε αυτήν την πολιτική.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Αγωνιστικές Κινήσεις, ΑΡ.ΕΝ., Ε.Α.Α.Κ., Σ.Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου