Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ



Ανακόλουθα με όσα είχε μέχρι τώρα εξαγγείλει η νέα κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν άργησε να υιοθετήσει τις νεοφιλελεύθερες και ακραίες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και να τις επεκτείνει. Σε περίπου 150 μέρες διακυβέρνησης έχει ανοίξει πολλά μέτωπα με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και άλλες κοινωνικές ομάδες. Πλέον οι μάσκες έπεσαν!!


Από την πρώτη κιόλας στιγμή ζήσαμε μια άνευ προηγουμένου αστυνομοκρατία προκειμένου να μας πείσουν ότι τίθεται μείζον ζήτημα ασφαλείας στη χώρα. Εισβολές σε κοινωνικοπολιτικά στέκια στα Εξάρχεια σε μια λογική "εξυγίανσης" της κοινωνίας, διάλυση εκδηλώσεων, συλλήψεις και προσαγωγές και προφανώς επίθεση στο άσυλο...


Ξεπερνώντας κατα πολύ την κυβέρνηση του Καραμανλή, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απροκάλυπτα έχει θέσει στο στόχαστρο και προσπαθεί να ακυρώσει κάθε έννοια ασύλου. Η αστυνομία τείνει να θεωρήσει ως δεδομένο ότι ανά πάσα στιγμή και για κάθε λόγο μπορεί να επεμβαίνει για να επαναφέρει "τάξη και ασφάλεια" στο πανεπιστήμιο. Πλέον η καταπάτηση του ασύλου στο Α.Π.Θ. πάει να γίνει συνήθεια. Στην επέτειο του Πολυτεχνείου, έγινε για πρώτη φορά κατάφωρη καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, πρακτική η οποία υιοθετήθηκε κατ' εξακολούθηση στον Δεκέμβρη όταν έγιναν 3 συνεχόμενες καταπατήσεις μέσα σε δύο μέρες! Αλλά και χθες μετά την πανεργατική πορεία για την απεργία η αστυνομίας βρισκόταν κοντά στα πανεπιστήμια και με αφορμή το σπάσιμο των μπαρών της εισόδου έφτασε μέχρι την είσοδο της πρυτανείας!


Η στοχοποίηση του πανεπιστημιακού ασύλου και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων έγκειται στα πλαίσια μιας γενικότερης επίθεσης, ενός συνολικότερου σχεδίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να εξαφανίσει κάθε κεκτημένο και να καταστείλει κάθε κινηματική διαδικασία. Έτσι επιτυγχάνονται δύο στόχοι: αφ' ενός να εξουδετερώσει κάθε μορφή αντίστασης και αφ' ετέρου να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας προκειμένου να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον από τα πραγματικά προβλήματα. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η καλλιέργεια του αισθήματος του φόβου είναι επιλογή μιας κυβέρνησης που αδιαφορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του κόσμου.


Είναι γεγονός ότι το ζήτημα του ασύλου δεν μπορεί να ειδωθεί ως κάτι ξεχωριστό.


Και αυτό δεν φαίνεται μόνο από την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια αλλά αποδεικνύεται με την πολιτική που ακολουθεί στην παιδεία, με την προώθηση των κολεγίων, με την επίθεση στα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, με το ασφαλιστικό έκτρωμα που πάει να επιβάλει με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.


Είναι όλα κομμάτια του ίδιου παζλ, της ίδιας πολιτικής που πάει να ισοπεδώσει κάθε έννοια δημοκρατίας και κοινωνικού κράτους.


Ως ΑΡΕΝ θα υπερασπιστούμε κάθετι που μας ανήκει, κάθετι που μας αξίζει! Θα βρεθούμε απέναντι τόσο στην άμεση καταστολή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συλλαμβάνει χωρίς λόγο, που καταδικάζει σε φυλάκιση ανηλίκους για μικροκλοπές, που πάει να εξαφανίσει κάθε νησίδα αντίστασης μέσα στο πανεπιστήμιο, κάθε πυρήνα δημοκρατίας, όσο και στην έμμεση καταστολή που μας αφαιρεί τα αυτονόητα, που φέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα!


Το κίνημα της νεολαίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανατρέπει τις νεοφιλελεύθερες συναινέσεις. Μόνη λύση είναι ο μαζικός ανυποχώρητος αγώνας!


ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου