Τρίτη 13 Απριλίου 2010

11/04/2010 ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ στο ΜΑΡΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 
11/04/2010
ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ στο ΜΑΡΙΟ


Οι δράσεις-αντιδράσεις σχετικά με την άδικη σύλληψη και προφυλάκιση του νεαρού Μάριου Ζέρβα συνεχίζονται!
Παρασκεύη απόγευμα και η πλατεία Συντάγματος γέμισε απο κόσμο.

Κόσμο που μαζεύτηκε εκεί όχι για να κάνει διάλειμμα απο τα ψώνια του, όχι για να χάρει την παραδοσιακά κίτς χριστουγενιάτικη διακόσμηση του Δήμου - όπως συνήθως συμβαίνει - αλλά για να ενημερωθεί, να συμμετάσχει, να παρακολουθήσει δρώμενα που είχαν διοργανωθεί απο την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Μάριο (www.freemariosz. wordpress. com).
Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και με ικανοποίηση παρατηρήσαμε ότι ούτε ένα απο αυτά τα φυλλάδια δεν βρέθηκε πεταμένο κάτω. Όλοι το διάβαζαν με ενδιαφέρον και έκαναν διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης. Μάταια όμως περίμεναν ευχάριστα  νέα μια και έχει περάσει σχεδόν ένας  μήνας μετά την προσφυγή για αίτηση αποφυλάκισης αλλά ακόμα καμία αντίδραση απο τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Νώρις το απόγευμα, μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης καλλιτεχνών (αλληλεγγartes), έκαναν μια performance που αφορούσε τον περιβόητο «κουκουλονόμο» και κατέληξε σε μια δυνατή στατική εικόνα που αναπαρίστανε μια σκηνή απο τη σύλληψη του Μάριου.
  
Αναμφίβολλα η πιο ουσιαστική και συγκινιτική στιγμή της βραδιάς ήταν η παράσταση Καραγκιόζη, την οποία παρακολούθησαν τόσο οι συγκεντρωμένοι όσο και οι περαστικοί με τα παιδιά τους. Εκφραστής της λαϊκής κοινής γνώμης, ο Καραγκιόζης έκανε τα καυστικά του σχόλια σχετικά με την επικαιρότητα, τα παγκόσμια και εγχώρια τεκτενόμενα. Η ιστορία του βέβαια αυτή τη φορά επικεντρώθηκε στην παράλλογη  συμπεριφορά και αντίδραση της αστυνομίας, που αυτή την φορά είχε σαν αποτέλεσμα να βρέθεί στην φυλακή ένας αθώος νεαρός πολίτης. Τα παιδιά γέλασαν με την ψυχή τους και οι μεγάλοι προβληματίστηκαν και συνειδητοποίησαν.
   
Ακολούθησε μια μικρή παράσταση κουκλοθεάτρου με έντονη αναφορά στην αστυνομική καταστολή,

προβολή με συνεντεύξεις και διάφορα ενημερωτικά βίντεο, σχετικά με το Μάριο,

και τέλος το συγκρότημα «Amores Peros» μας έκανε παρέα με τις μουσικές του μέχρι αργά το βράδυ.

Η δράση-αντίδραση θεωρήθηκε άκρως επιτυχημένη αφού υπήρχε μαζική συμμετοχή του κόσμου, σημαντική οικονομική ενίσχυση και έντονη διάθεση συμμετοχής στο κάλεσμα για την πορεία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15/4 με προσυγκέντρωση στην Αθήνα στα Προπύλαια, και παράλληλη δράση σε άλλες 10 πόλεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: προσυγκέντρωση στη ΚΑΜΑΡΑ

ΠΑΤΡΑ: προσυγκέντρωση στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: προσυγκέντρωση στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΤΡΙΠΟΛΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ

ΧΑΝΙΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη κεντρική ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ (στις 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 19: 00)

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

ΣΕΡΡΕΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΒΟΛΟΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚH

www.freemariosz. wordpress. com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου